Profiel                                       passie is een hart vol verlangen en een hand vol daadkracht

Wat is mijn achtergrond?

 

Ik kom uit een groot gezin, mijn vader was leraar en mijn moeder was huisvrouw met veel kwaliteiten. Van beiden heb ik belangstelling voor de wereld om mij heen meegekregen en een bijna niet te stillen honger naar kennis over hoe de wereld met haar bewoners in elkaar zit en wat daarin veranderd en verbeterd zou kunnen worden en hoe dat dan zou kunnen. Dit heeft er toe geleid dat ik na de Pedagogische Academie in Leeuwarden, Pedagogische en Andragogische wetenschappen in Groningen ben gaan studeren. Ik leer hoe belangrijk de omgeving is bij het opgroeien, leven en werken van mensen. Daarnaast ontdek ik hoe mensen zelf invloed op deze omgeving kunnen uitoefenen. In deze tijd ben ik naast mijn studie en studentassistentschappen ook actief in de onderwijswinkel, wereldwinkelbeweging en het opbouwwerk.

Na mijn afstuderen krijg ik een baan als organisatiedeskundige (democratisering en multidisciplinaire samenwerking) bij een psychiatrische instelling. Ik coach en train hulpverleners en leidinggevenden. 

In een volgende werkkring begeleid ik veranderingsprocessen. Ik train en adviseer medezeggen- schapsorganen in diverse branches en ik geef training aan maatschappelijke groeperingen.  

Als stafdocent werk ik vervolgens in het Post-HBO onderwijs. Ik verzorg lessen management en organisatie, HRM, communicatieve vaardigheden, geef supervisie en begeleid intervisie.

In 1995 start ik bureau ‘Aricia’ en werk ik op het snijvlak van mens en organisatie; van ziekte en gezondheid.

Ik begeleid mensen die burn-out zijn. Ik werk in diverse organisaties als organisatiedeskundige en projectleider (projecten o.a. ziekteverzuim, kwaliteit, rehabilitatie, traumaopvang, communicatie). Daarnaast ben ik trainer, coach en therapeut.

Vanaf 2003 werk ik meer en meer vanuit systemisch perspectief. Ik ontwikkel deze methodiek in de praktijk en geef op geheel eigen wijze invulling aan het systemisch werken.

Mijn workshops en coaching en therapie vinden een krachtige basis in het systemisch gedachtengoed.

Hierin ben ik geïnspireerd door Franz Ruppert, Bert Hellinger, Jan Jacob Stam en Daan van Kampenhout.

                         

            

 

           “Doe datgene waar je aanleg voor hebt,

           waar jij voor in de wieg bent gelegd.
           Sluit aan bij je passie.

           Zorg dat het uit je tenen komt.
           Onderscheid je van anderen.
           Doe werk wat er voor jou en anderen toe doet.
           Het juiste werk doen, geeft grote

           voldoening”

                                

                                 ‘Vrij naar Tom Peters’