Workshops systeemopstellingen

Als je een onderwerp hebt waar je helderheid, inzicht of

oplossingsrichtingen in verlangt, kom dan naar deze workshops!

Ook als je zelf niet een vraag hebt, zijn de workshops zinvol. Wanneer je voor de ander werkt kun jij als representant of toe-schouwer (je schouwt meeJ) patronen ontdekken en inzichten voor jezelf verkrijgen. Daarnaast is het mooi om bereid te zijn in de opstelling voor een ander, iets of iemand te representeren en zo betekenisvol voor de ander te zijn.

 

Donderdagavond 25 april 19.30 uur — 22.30 uur

Thema: Natuuropstelling: je geboorteplek/grond

Wat is de invloed van je geboortegrond, van de plek waar jij geboren bent? De verbinding voelen met de plek op deze aarde waar jij ter wereld kwam, kan van bijzondere betekenis voor je zijn. Althans zo heb ik dat zelf ervaren toen ik mijn geboortegrond opstelde. Ook kan daarbij het tijdstip van je geboorte (de stand van de sterren) en de mogelijke impact die dat op jou heeft opgesteld worden. We kunnen ‘de kracht’ aanboren van jouw start op aarde  Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid deze verbinding, dan wel betekenis, te ervaren in een korte persoonlijke opstelling.

Neem je een symbool mee, voor deze eerste fase in je leven? Een geboortekaartje, of foto kan ook: bijv. van de plek waar je geboren bent; een foto van toen je een ‘kleine baby was.

Woensdagavond 22 mei 19.30 uur – 22.30 uur. Balans in mannelijke en vrouwelijke energie, praktisch betekent dat: je ruimte innemen, nee (kunnen) zeggen

 

In een opstelling kunnen we kijken naar jouw mannelijke en

vrouwelijke energie. Wil er iets aan het licht komen vanuit jouw

systeem van herkomst of vanuit het collectief?

 

Het thema nodigt uit om de balans te vinden/herstellen in je vrouwelijke en mannelijke energie. Mannelijke en vrouwelijke energie zijn volstrekt gelijkwaardig en vormen tezamen een geheel.

 

       Systeemopstellingen  in Groningen                         inspiratie, verbondenheid, bewust zijn

 

 

Er is een (ver) verleden dat vrouwen herinnert aan een ongelijkwaardigheid ten aanzien van de mannelijke energie. De mannelijke energie hoeft niet per definitie ego-gericht of autoritair te zijn. Veel vrouwen zijn hier huiverig voor. Het is erg belangrijk

voor vrouwen om de mannelijke energie (kracht) toe te laten. Vrouwelijke energie staat voor contact, verbinding. Als daar te veel de nadruk op wordt gelegd voelt de vrouw dat ze zichzelf is

kwijtgeraakt, ze heeft zichzelf weggecijferd, ze heeft teveel gegeven. Wanneer de mannelijke energie wordt toegestaan (ruimte innemen, nee zeggen), wordt de balans hersteld. Het zorgt er voor dat je gecentreerd blijft. Een ‘ik’ met grenzen.
Voor mannen geldt iets vergelijkbaars. Er is veel verwarring bij mannen als het gaat om gevoeligheid, verbinding, empathie en mededogen: de vrouwelijke energie. Mannen worden uitgenodigd om hun vrouwelijke energie toe te laten. En daar heeft, vanuit het verleden, nogal een taboe op gezeten bij mannen. Mannen zijn daarom evenzeer uit balans geraakt.

 

Donderdagavond 13 juni van 19.30 uur – 22.30 uur

Vorige levens: terugkerende thema’s

 

In een opstelling kun je een terugkerend thema in jouw huidige en vorige levens ervaren. Wat wil zich laten zien in een opstelling voor jou?

 

Zijn er terugkerende thema's die in je huidige leven spelen en al in vorige levens aanwezig waren? Soms heb je een gevoel dat er iets speelt in je leven dat dieper gaat, iets wat van "ver" komt. Dit kan in je systeem van herkomst aanwezig zijn wat zich herhaalt, maar het kan ook zijn dat het in vorige levens prominent aanwezig was. Het kan Het kan verrijkend (en verreikend;) zijn om door middel van een opstelling het thema wat je in je huidige leven parten speelt of dwars zit te ervaren.

 

Maandagavond 1 juli van 17.30 uur – 22.30 uur

Persoonlijk genogram

 

Op zoek naar jouw krachtbronnen en / of pijnpunten/zwaktes vanuit

je familieachtergrond.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de thema's, geef je dan op voor de

workshops bij aricia@hetnet.nl, uiterlijk 2 dagen voor de workshop.

De workshops worden begeleid door mij en José Spruit.
Max. aantal deelnemers:9

Dorpsstraat 1 in Den Horn.

Kosten van één workshop: € 20,--